Terbaik..Tempat rekreasi sekitar Putrajaya part 2


Assalamualaikum,

Kekadang SOG rasa buhsan duduk at rumah. So apa lagi..bawa family pergi bersantai di PUTRAJAYA sahaja..Malas nak drive jejauh. lagipun putrajaya nie banyak tempat menarik tau. Cuma ramai orang yang tak tahu. Ritu SOG dah ceritakan tempat best nak bawa anak mandi-manda.

Kali ni SOG nak membebel tentang tempat riadah or bersantai lak.

1. Dataran masjid al-mizan
Ok dataran nie memang selalu dikunjungi oleh orang ramai. Kalo hari jummat to ahad..siap perbadanan putrajaya letak 2 biji kereta kuda lagi. boleh la bayo and ride kereta kuda. Bebudak memang excited la. kalo tak mo naik kereta kuda..parent boleh la bawa  mainan anak anda sendiri untuk main kat kawasan dataran. usually ada orang jual2x..tapi selalu sgt enforcement officer ada..so kadang-kadang ada kadang-kadang tak der. Kat situ gak korang boleh la kalo nak naik cruise mengelilingi tasik or choose utk naik bot kecil yang dipanggil bot dondang sayang. kalo naik cruise or bot ni mmg selalu ada. boleh dapatkan maklumat lanjut kat sini.  Kalo nak naik bot pastu kayuh guna kaki tapi versi canggih sebab pandu sendiri boleh guna aquaretro. Aquaretro merupakan bot rekreasi yang pertama di Malaysia yang menggunakan tenaga elektrik dan sistem pengendalian bot itu amat mudah dengan hanya memusingkan stering untuk menentukan arahnya. SOG memang tringin nak naik nie. tapi tak berkesempatan lagi. nnt kalo dah g SOG update k.

2. Taman Botani
Kat sini kalo nak berjalan-jalan di bawah kanopi pepohon hijau boleh..sejuk redup jer tempat dia. kalo nak berbasikal pun boleh. caj yang dikenakan murah betul. kalo nak berjalan kat jambatan kayu anatara pokok ke pokok pun boleh..macam ni ha..yg ni free jer tak der bayaran. best betul.

3. muzium alam semulajadi
Yang ni lokasi dia kat presint diplomatik. SOG tak pernah pergi lagi..tapi memang aim nak bawa fawwaz gi sini. ramai yang tak tau akan kewujudan tempat ni. cuba la pergi..nanti bagi review kat SOG yer.


Image result for muzium alam semulajadi putrajaya


Ada banyak lagi lokasi menarik..nanti SOG hapdet lagi yer.

Unknown

I am a cheerful exclusive-pumping mother to M. Fawwaz Adham and also an independent Shaklee Distributor who love to guide and assist others toward a healthier and happier life... Google

0 ulasan: