Kerajinan di bulan pose

Hi uols,

Skunk ni tgh bulan pose kan..me so love to cook..hatenyer nak gemokks kan en. somi... balik kijo pukul 6.30 pun sempat masak 3 jenis juadah untuk berbuka: sup ayam, sambal ikan dengan sayur kubis goreng..time nie mmg husben pun tak berani masuk dapur..takut kena marah..maklumlah kiter nie nak masak cepat..kang berbuka dengan air kosong baru tau...pas buka time fawwaz dah tido suka lak membaking mengukus giteww..

tak caya ?? meh bagi full list menu..hohoho

1st day pose:
ikan bilis berkentang
sambal ayam
sayur campur
agar-agar cendol (ni pun homemade)

2nd days pose:
Siakap berlada
Kangkung belacan
Telur rebus makan dengan sambal kicap
Homemade ikan selayang jeruk digoreng

3rd days pose:.
Telur bungkus
Tomyam campu
Tepung pelita (yang nie beli kat param)

4th days pose (ni sampai rumah 6.30 ptg wei..dah mcm the flash aku keje):
Sup ayam
Sambal ikan
 Kubis goreng

5thday pose (semalam)
Nasi daging utara
Air asam


Huhuhu..ade menu yang aku tak nah masak pun..iskhh time pose nie..bukan somi jer yang gemokss..bini pun sama naik nie.. Letih memang letih..dah ler kijo..balik kijo lagi.. sepanjang bulan posa nie mmg jadikan amalan untuk bersahur dengan ESP..seyes..nampak beza berpose dengan ESP dengan tak amek..

Ader ker yang nak minta resepi kat blog aku nie..kalo ader yg nak baru aku bubuh resepi die..

Sekian, sajer coretanku nie..
p/s tgh stress keje mmg kena pk pasal masak2x..

Unknown

I am a cheerful exclusive-pumping mother to M. Fawwaz Adham and also an independent Shaklee Distributor who love to guide and assist others toward a healthier and happier life... Google

0 ulasan: