Terbaik..Tempat rekreasi sekitar Putrajaya

Hari ni nak bercerita mengenai tempat menarik yang boleh korang bawa keluarga gi jenjalan..post ni dedicated kepada orang putrajaya dan sekitarnya..yelah slalu dengar komen yang kata putrajaya nie bandar mati..credit untuk PJH yang buat semua nie.  ni tempat-tempat yang aku dah explore..banyak lagi kot tempat rekreasi yang boleh ler nak bawa anak jejalan.. post kali ni khas untuk tempat mandi manda jer tau.

 

Tempat rekreasi Putrajaya

 

1. Pantai buatan di Maritim Presint 5. Kat mana ner nie? Kalo nak pergi sini, korang drive ker pusat maritim or pullman. ada satu kawasan tanah lapang untuk korang park. Pantai die kecik jer..tapi boleh la..kalo setakat nak berkelah tepi pantai dikelilingi hutan batu aka bangunan tinggi2x..bebudak boleh ler main air yang setakat paras betis jer..safety sikit..tak der ler riso anak lemas.. pantai die berpasir putih..pijak tenggelam kaki..selalu tengok bebudak bawa beach toys..buat sand castle..hari tu bawa fawwaz..die geli geleman sikit nak pijak pasir..aduhaiii..nak kena praktis selalu nie..hehehe..Bayaran FREE jer. hehe syok jer tgk fawwaz main pasir niha..kalo datang jangan lupa bawa tikar..senang nak melabuh dan melunjurkan kaki..ala-ala feeling tepi pantai ori gitew..

2. Pusat Kejiranan Presint 9...yang nie kalo nak gi..drive ker foodcourt presint 9..dekat dengan pasar borong Darul Salam tu or klinik kesihatan presint 9 yang glamer tu. Kolam die ader yang dalam untuk budak berenang..ada yang cetek sesangat setakat basah tapak kaki..tapi ada air pancut setinggi lutut..ni rasanya untuk bebudak setahun dua ok lah untuk dorang main..yang besar suh ler masuk dalam kolam.. sebelah kolam ada playground..kalo ada yang tak nak mandi..takut air..boleh ler main kat playground..so senang nak pantau kalo sorang anak mandi..sorg main kat playground..Bayaran FREE jer..pas mandi mesti lapor kan..korang bawak jer famli korang makan kat foodcourt seberang jalan kalo nak menapak pun tak sempat nak berpeluh ketiak.. ada gambo kat sini tapi censor lak...so tak masukkan..

3. Dataran Gemilang.. haha ni pun tempat mandi yang best gak untuk bebudak dan mak budak..ala-ala sunway lagoon versi murah...versi orang miskin..xder la payung2x..patung2x..memang plain sajor..hanya tempat mandi sesajer..dah try bawa fawwaz ritu..tempat mandi ni ada belah atas ..ada belah bawah..aku bawa fawwaz mandi kat belah bawah..pastu die banyak versi kedalaman..(paling dalam pun setakat paras lutut orang dewasa yang rendang macam aku)

Unknown

I am a cheerful exclusive-pumping mother to M. Fawwaz Adham and also an independent Shaklee Distributor who love to guide and assist others toward a healthier and happier life... Google

0 ulasan: